Utolsó lehetőség és élő közvetítés

A negyedik versenynap Gamagoriban a japán Világkupán a mieinknek kicsit vitorlás Mohács lett. Halasztás után déltájt kivitorlázva minden osztályban 3-3 futamot rendeztek.

Laser Standard osztályban Vadnai Benji 41., 33. és 31. helyeivel tíz helyet csúszott hátra az összetett listán és a 15-en áll. Öccse Jonatán ugyan ment egy kitűnő 14-et, de előtte volt egy feketezászlós rajtja és egy 26. helye, így 37. az összetett listán.

Hasonlóan mentek a Gyapjas-testvérek 470-esben. Balázs és Zsombor ugyan elértek egy kitűnő 9-et is, ám azelőtt 16. és 18. helyen célba futva a 16. helyre kerültek a listán.

Ezekben a hajóosztályokban szombaton még rendezhetnek futamok, de az Éremfutamba kerülésre inkább csak Benjinek lehet még esélye. A tizedik helyezett ugyan mindössze 9 pontnyira van tőle, de előtte (és még mögötte is) nagyon nagy nevek, már sok kitűnő eredményt elért menők sorakoznak. Ez is mutatja, milyen kiugróan jól ment az első négy futamon!

Szombaton több hajóosztályban - szörfök, 49er és 49erFX - már a Medal Race következik, amelyekről hajnalban élő netes közvetítés lesz a You Tube-on:

Október 21-én szombaton magyar idő szerint hajnali 5-től reggel 9-ig:


Részletes eredmények ITT.

Világkupa oldal a World Sailing honlapján: http://www.sailing.org/worldcup/home.php
Facebook - https://www.facebook.com/worldsailingofficial/

A japán Világkupa versenyről

A Gamagoriban zajló első japán Világkupa verseny már a 2018-as Világkupa sorozat része, első eseménye. A folytatás januárban az Egyesült Államokban, Miamiban lesz, a záró regatta pedig április 22-én kezdődik a francia Hyéres-ben, a Földközi-tengeren.

Nyilvánvaló, hogy a World Sailing (a nemzetközi vitorlás szövetség) szeretné a kupasorozattal a világon szélesebb körben népszerűsíteni a vitorlás sportot, pontosabban az olimpiai élsportot, mert az említett helyeken magát a vitorlázást nem kell különösebben támogatniuk. Japánban először rendeznek Világkupát és a részvételi kedv még meglehetősen halvány. Akad olyan olimpiai szám, amely nem is szerepel a műsoron, mert a Finn és Nacra osztályok nemzetközi versenyprogramjába, a fontos versenyek naptárába még nem volt beilleszthető a japán forduló. A laseresek bérhajókkal mennek, a 470-eseknél néhány hete junior világbajnokság volt Japánban, és hasonló okokból a nyolc másik osztálynak már tudtak versenyt rendezni, még ha egyik-másikban kifejezetten foghíjas is a mezőny. Néhány éve még Miamiban is ez volt a helyzet, de ma már azon az eseményen részt vesz a nemzetközi élmezőny, miután minden osztály jól beillesztette a nemzetközi versenynaptárába.

Támogatóink: