Dragon Eb: három futam után a legjobb tízben az egyik magyar egység

Kedden három futammal megkezdődött a Dragon Európa-bajnokság Balatonfüreden. Az összetett versenyben a legjobb magyar egység  - Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás és Vezér Károly - a kilencedik helyen áll.

 A szélhiány miatti hétfői szünet után kedden három futamot rendeztek a balatonfüredi Dragon Európa-bajnokságon. A nap során kezdetben gyenge északkeleti szél fújt, majd az 5-7 csomós szél keletire fordult és 13-14 csomóig is erősödött.

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott a dán Jörgen Schönherr. A futam meglepetése volt, hogy az amatőr kategóriában a Tenke Péter vezette magyar egység bizonyult a legjobbnak. A második futam legjobbja Szamohin lett, aki nagyon jól alkalmazkodott a gyorsan változó balatoni szélviszonyokhoz. A harmadik futamra megélénkült és keletre fordult a szél, ám az orosz hajó így is megnyerte a futamot. A titkon a legjobbak közé várt magyar hajó, a Kis-Szölgyémi Ferenc vezette egység egyre hatékonyabban vitorlázott,  az első három futam után a kilencedik helyen áll. Az olimpiai és világbajnokokokat felvonultató mezőnyben ez is kiváló eredmény, de mivel még öt futam hátravan, bármi megtörténhet. 

A verseny szerdán újabb futamokkal folytatódik.

Az részletes eredmények itt találhatóak a Magyar Dragon Szövetség sajtóanyagát pedig itt otalálja. További részleteket a versenyről az Eb angol nyelvű website-ján és Facebook-oldalán lehet olvasni. Fotók:  © Mag Andrea/Magyar Dragon Szövetség

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt ámogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

További információk:

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu
Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary
e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu


Csatolt képek:

Támogatóink: