Dobogós kezdés a Christmas Race-en

Érdi Mári futamgyőzelemmel és második helyekkel, Gyapiék pedig három jó hellyel dobogós helyről várják a harmadik versenynapot Palamosban a Christmas Race-en.

A hétfői szélcsend és futamtalanság után kedden remek szélben pörgethették a versenyt mind a kilenc hajóosztályban. AZ előrejelzéseknek megfelelően megérkezett az északkeleti szél, a tramontana, és fújt 19 -25 csomós sebességgel, becsülettel egész nap. Mind a kilenc hajóosztályban teljesíthettek minden tervezett futamot.

Az olimpiai női Laser Radiál osztályban Érdi Mári futamgyőzelemmel kezdett, amelyhez még két 2. helyet hozzátéve a két futamot nyerő brit világbajnok Allison Younggal pontazonossággal áll a második helyen. 

Férfi 470-esben a német Diesch - Autenrieth kettős mindhárom futamban verhetetlennek bizonyult, ám a dobogóért hajtók között 3., 5., és 4. helyeikkel ott vannak az összetett harmadik helyen a Gyapjas-testvérek, Balázs és Zsombor.

A férfi Laser Radiálban versenyző U17 korosztályos fiatal ZInk Leon a középmezőnyben vitorlázott. Két 15. s egy 8. helyével 13. az összetett listán.

Részletes eredménylista a verseny honlapján: http://www.christmasrace.org/en/default/races/race-resultsall

 

Támogatóink: