CSVI-Kupa, Microsoft Kupa

CSVI-Kupa (Microsoft Kupa) - Csopak, 2012. 06. 9-10.
Június második hétvégéjén rendezte a CSVI (Csopaki Vitorlás Iskola) Csopakon az I. Microsoft Kupát, Optimist és Laser 4.7 hajóosztályban.
A Laseresek mindössze hatan voltak; az ópésoknál az EB-re készülő keret külföldön edzőtáborozott, így végül 36 Optimist-versenyző állt rajthoz.
Az öt futamosra tervezett regattán változó irányú gyenge szélben mérték össze tudásukat a versenyzők. A Czégai László vezette rendezőség nehéz feladatot kapott az időjárási ügyeket intéző felsőbb  erőktől, amelyhez sikerült annyira alkalmazkodni, hogy a verseny öt érvényes futammal megrendezhető legyen.
A szabályok betartása érdekében - nagyon helyes módon - szigorú vízi bíráskodás is "nehezítette" a srácok életét. A professzionális vízi bíráskodás nélkülözhetetlen a nemzetközi mezőnyben is vitorlázó utánpótlás-versenyzők felkészüléséhez, versenyzéséhez. Hantó István, Böröcz Bence, Czégai Edina és Margitics Botond látták el a feladatot.
Laser 4.7 hajóosztályban a győzelmet "hazai" versenyző, Gecse Balázs (Procelero SE) szerezte meg. A dobogó középső fokára Galambos Kristóf (MVM SE) állhatott fel. Bronzérmes Balogh Bence, a Procelero SE versenyzője lett.
Optimist hajóosztályban az ifiknél Szilasi Fábián, a Kereked Vitorlás Klub versenyzője négy darab első helyével tiszteletet parancsolóan vitte el az aranyérmet.
Második helyen Jósa Adél (BYC) végzett, a bronzérmes Hadnagy Zsombor (RIVE) lett. (Érdekesség, hogy 2. és 3. ifi versenyző elé öt serdülő "furakodott be" abszolútban.)
A serdülő Optimist-versenyzőknél a győzelmet Lászlófy Ábel (RIVE) szerezte meg ikertestvére, Lászlófy Levente (RIVE) előtt.
A dobogó harmadik fokára De Jonghe Arthur (Procelero SE) állhatott fel. (Ábel, Levente és Arthur abszolútban a 2., 3. és 4. helyen végzett.)
Külön említést érdemelnek a kiosztott díjak és érmek, amelyeket a település polgármestere, Ambrus Tibor adott át.  A Csopaki Vitorlás Iskola külön ezen alkalomra készíttetett díjai és érmei szépek és egyediek. Reméljük, hogy a kezdeményezést mások is követni fogják. 
Lászlófy Csaba 
OP Csopak Microsoft Kupa

Támogatóink: