BYC Kupa 2010.

Az elmúlt három napban volt eső, napsütés és változó irányú és erősségű szél, mely elegendő volt ahhoz, hogy a tervezett futamszámokat teljesítsék a pályákon.

Közel 200 versenyző nevezett be a Balatonfüredi Yacht Club ifjúsági ranglista versenyére a BYC Kupára. A hazai nevezők mellett nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat a cseh, szlovák és szerb versenyzők is.

 

Pénteki napon hármas keleti szélben indítottak 2-2 futamot a pályákon mely jó aránynak számít, hiszen az időjárás nagyban meghatározta futamszámokat aznap.

 

Hármas É-ÉNY-i szélben folytatódott szombat reggel a BYC Kupa. A megszokotthoz képest viszonylag későn, 11-kor indították a rajtot, tekintettel, hogy más nagyhajós verseny is zajlott a füredi öbölben. A második futam indítása után nem sokkal sajnos leállt szél, az „A" pályán induló hajóosztályoknak érvénytelenítették a futamot, míg a „B" pálya versenyzői zömében befutottak, de végül a rendezők törölték ezt a futamot az irreális szélviszonyok és esélyek miatt.

 

A parti halasztás után a nap zárásával egy-két óvást is tárgyalt a versenybíróság. Este tészta partyval vártuk a gyerekeket, emellett meglepetés programokkal színesítettük az estét. A jókedv fokozása érdekében a vacsora előtt Mag Andrea fotóit vetítettük az elmúlt két nap történéseiről. Meghívtuk a négyszeres olimpikon szörföst, Gádorfalvi Áront és a Kékszalagon katamaránnal induló Vándor Róbertet. A gyerekek beszélgethettek velük és feltehették nekik kérdéseiket. A kérdésfeltevőknek HARIBO gumicukrokat és Kékszalag különkiadás Hajó Magazinokat osztottunk.

 

Vasárnap már zömében északi szél fújt, de a sok zivatar miatt ez nem nagyon kedvezett a versenyzőknek.

Mindkét pályán 3-3 futamot indítottak a szervezők, az első és az utolsó futam kellőképpen megáztatta a mezőnyöket. Az eső miatt legyengült a szél és csak csíkokban fújt, változó irányból, így leginkább a szerencsén múltak az aznapi eredmények. A partot érés után végleg elvonultak az esőfelhők, így a díjkiosztó már nyugodt, száraz körülmények között zajlott. A díjkiosztót egy fantasztikus akrobatikus kerékpáros bemutató vezette fel.

 

Minden hajóosztályban az első három helyezettet díjazták korosztályonként, ill. az OP osztályban a csapatokat is külön meglepték 1-1 serleggel, nem beszélve a rengeteg ajándékról. A legnagyobb sikert a vízipisztolyok aratták, amelyek beüzemelése azonnal megtörtént, így nemcsak hangos, hanem vizes is lett a program.

 

Ez úton is köszönet a rendezőknek, a bíróknak és a sok segítő kéznek!

Jövőre ismét hasonló vagy nagyobb létszámú indulóra számítunk!

Végeredmény

Támogatóink: