Breaking! Tájékoztatás az egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályozások változásáról

A Magyar Vitorlás Szövetség rendkívüli hírlevele a versenyszezonról.

Tisztelt sporttársaim!

A Kormányinfó mai bejelentései örömteliek és a vitorlázás sportra vonatkozóan is tartalmaznak pozitív üzeneteket. Bízunk benne, hogy mihamarabb elindulhat az edzésmunka, megkezdődhet a vitorlás szezon tavainkon.

Azonban szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a rendelet a Magyar Közlönyben még nem jelent meg, ezért a pontos szövegezése nem ismert és a jogszabály csak 2020. május 4-én lép hatályba. Így a mostani hétvégén továbbra is az elmúlt hetekre érvényes korlátozások vannak érvényben a vízeinken! Edzést és versenyeket 2020. május 4-ig továbbra sem lehet szervezni, szabadidős vitorlázás csak egyedül, illetve egy hajón egy háztartásban élők számára engedélyezett.

Az MVSZ egyeztetett a Balatoni Vizirendészeti Kapitánysággal és a Sportállamtikársággal, hogy a megjelenését követően a rendeletet hogyan kell a vitorlássportra vonatkoztatva alkalmazni. Erről haladéktalanul tájékoztatást adnunk majd kommunikációs csatornáinkon. A versenyszezon megindításának adminisztratív előkészületeit megszerveztük, egyeztetéseket kezdtünk a sportorvosi engedélyek beszerzéseinek lehetőségeiről.

Addig is jó szelet!

Sporttársi üdvözlettel:

Holczhauser András

főtitkár

Támogatóink: