Tisztítsuk bőrünket alaposan!

A nyári melegben kitágulnak a bőr vérerei, nő a hőleadás, a bőr erőteljesebben zsírosodik és verejtékezik. A szennyező anyagok, a por könnyebben megtapad a bőrön, és gyakrabban tömíti el a pórusokat. Ezért nagyobb figyelmet kell fordítani a rendszeres arctisztításra. Használjunk reggel és este is bőrtípusnak megfelelő arctejet, tonikot, szappant!  

Használjunk megfelelő peelinget, bőrradírt!

Szabadítsuk meg a bőrt az elhalt hámsejtektől radírozással! Ezzel felfrissítjük a megfáradt bőrt és egyúttal előkészíthetjük a tápláló termékek hatékonyabb beszívódására. Figyeljünk arra, hogy az arcra és testre milyen jellegű peelinget alkalmazunk: az arc bőre gyengédebb radírt igényel, míg a testre nyugodtan használhatunk erőteljesebb fajtákat is. Az elhalt hámsejteket elég hetente egy alkalommal eltávolítani.

Hidratáljunk intenzíven!

Nyáron elengedhetetlenül fontos a bőr megfelelően hidratálása, hiszen az intenzív napsütéses időjárás könnyen kiszáríthatja. A dehidratációt tovább fokozhatja a klimatizált helyiségek száraz levegője, a tengerek sós és a medencék klóros vize. Érdemes könnyed nyári habkrémet vagy esetenként inkább szérumokat használni, a nyári hőségben a fokozottabb verejtékezés következtében bőrünk a könnyedebb
textúrájú kozmetikumokat részesíti előnyben. Ne feledkezzünk meg a magas gyümölcscukor- , karotinoid- és különböző vitamintartalmú testápolók használatáról sem, ezek napozás után kiválóan táplálhatják bőrünket. Szintén hatékonyak az aloe- és kövirózsatartalmú natúrkozmetikai termékek, nyugtató hatásuk a napozás okozta károkat is csillapíthatja.

Ne feledkezzünk meg a vízről!

Ahhoz, hogy bőr kellően hidratált legyen, nem elég kívülről ápolni: belülről is pótolni kell a szükséges folyadékot. Ezért a megfelelő mennyiségű víz, lehetőleg ásványvíz fogyasztása kiemelten ajánlott. A víz ráadásul nemcsak hidratál, de a méreganyagokat is kimossa a szervezetből, így elősegíti az egészséges bőr kialakulását!

Keressünk fel egy kozmetikai szalont!

A bőr nyári, intenzív hidratáló bőrkezelésével érdemes megfontolni egy kiemeltebb kozmetikai szalon felkeresését! Az egyes szalonok által biztosított elektrokozmetikai kezelésekkel, valamint a kezelésekhez használt megfelelő kozmetikumokkal remekül előkészíthetjük a bőröket az intenzív napozásra. Olyan termékeket keressünk, amelyek hatóanyagként A-, C-, E-vitaminokat, valamint karotinoidokat tartalmaznak – ezért ha lehet, részesítsük előnyben a valódi natúrkozmetikumokat!

Pár szó az Ilcsi-termékekről

PARADICSOMOS ARC- ÉS TESTÁPOLÓ KRÉM: A paradicsom, sárgarépa, aloé, vadgesztenye, körömvirág értékes, bőrtápláló hatóanyagaival. A béta-karotinban gazdag krém előkészíti a bőrt a napozáshoz,
 lősegítheti a bőr egyenletes barnulását, és segít megőrizni az elért barnaságot. 

NAPOZÁS UTÁNI TESTÁPOLÓ GÉL: Az aloé, kövirózsa és az útifű értékes hatóanyagainak köszönhetően minden bőrtípust hidratál, hűsít, nyugtat és regenerál. Könnyű, géles állagának köszönhetően azonnal felszívódik a bőrbe, a legnagyobb nyári melegben sem hagy nyomot.

NYUGTATÓ SZÉRUM IRRITÁLT BŐRRE: Minden bőrtípusra alkalmazható. Nyugtató, gyulladáscsökkentő, regeneráló, hámosító, viszketéscsillapító hatású. Napégette, hámló, viszkető bőrre javasolt, akár gyantázás után is. Jelentősebb napégés vagy vízparti rovarcsípés esetében gyorssegélyként használható!

KÖVIRÓZSA HABKRÉM: A kövirózsa a népgyógyászatban a legrégebbi idők óta elsősegélynyújtásra használt növény. Védő- és erősítő hatása van. A napozástól, szoláriumtól igénybe vett, elöregedett  bőr ápolására, regenerálására, nyugtatására is kiválóan alkalmas. 

KÖVIRÓZSA TESTÁPOLÓ: Az aloé kiváló regeneráló, nyugtató hatását egyesíti a kövirózsa gyulladáscsökkentő hatásával. Májfoltos, érzékeny, szeplős, érett, szolárium vagy napégette, száraz érzésű bőrre ajánlott.

HIDRATÁLÓ ELIXÍR: Érett bőrre, arcra és dekoltázsra ajánlott. Hatóanyag kompozíciójának, a nedvességszabályozó nátrium-hyaluronátnak, az antioxidáns hatású C-vitaminnak és ginkgónak, a fitoösztrogénekben gazdag jukkának, valamint a sejtfunkciókat támogató,
szilíciumban gazdag zsurlónak köszönhetően igazoltan csökkenti a ráncok mélységét, hosszát és erősíti a bőrfunkciókat.

FEKETE SZAPPAN: Nyugtató, gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén jótékony hatással van az aknés, gyulladt bőrre, a szőrtüszőgyulladásra, illetve férfiaknak borotválkozáshoz és a borotválkozás miatt kipattogzott bőrre ajánlott. Bőrnyugtató hatású összetevőkkel és növényi olajokkal gazdagított, saját főzésű szappan

KÁMFOROS SZAPPAN: Frissítő, keringésjavító hatású. Borsmenta-, eukaliptusz-, lenmag - es levendulaolaj,
valamint kámfortartalma révén élettel tölti fel a bőrt. Mosakodásra és fürdésre is alkalmas, saját főzésű szappan.

ÉRZÉKENY EXTRA BŐRRADÍR: Minden bőrtípusra, különösen az extra érzékeny bőrre ajánlott. Nyugtató, hidratáló,
antioxidáns hatású. A cickafark és az útifű hatóanyagaival.