Beszámoló a Dolfin Országos Bajnokságról

Már egy hete tudtuk, hogy a rendkívüli hőség miatt sok szélre nem számíthatunk. A meteorológiai előrejelzések 35 °C feletti kánikulát prognosztizáltak a hétvégére.

Nyolc egység nevezett az idei Országos Bajnokságra, amit az Atomerőmű SE rendezett. Négy napon keresztül vártuk a szelet Balatonfüreden. A szélsőséges időjárást a parton a házigazdák, Koloska Marina, valamint a rendeső ASE VSC ellensúlyozta. A kiírt 9 futam helyett, csupán 5 érvényes, gyenge szeles futamot sikerült megrendezni. A kora reggeli órákban a térségre jellemző északkeleti szélben reggelente 1-2 futamot sikerült teljesíteni. A reggeli élénk 7-8 kts, a futamok végére a felére csökkent, majd 11 óra környékére szinte teljesen meg is szűnt.

A papírforma az idén is bejött. Az ASE Suppy nevű hajója Seres Péter irányításával évek óta nyeri a Bajnokságot. A dobogó többi fokán is ASE egységek végeztek, második a Száva György kormányozta Gyöngyszem, harmadik a Headhunter lett, Jasper Gábor vezetésével.

A kiélezett küzdelmet jelezte az is, hogy a dobogó harmadik foka három, pontegyenlőséggel végzett egység között dőlt el. A Pillang-ó, valamint a Natita legénysége is végig versenyben volt a dobogós helyekért. A 6. és 7. hely között is csupán egy pont döntött, az utolsó futam jobb eredményével a Cirka lett a hatodik helyezett.

Szöveg: Hagemann László

Támogatóink: