Berecz Zsombor 3. a legújabb világranglistán

A világbajnok magyar finnes eddigi legjobb pozíciójában áll a legfrissebb világranglistán.

A World Sailing (WS) legutóbb január 29-én tette közzé az olimpiai hajóosztályok világranglistáit. Ezek közül a finndingi osztály ranglistáján található a legjobb helyezés: a 2018-as világbajnok Berecz Zsombor a 3. pozícióban tartózkodik . Ez egyben a magyar finnes eddigi legjobb helyezése .

A mostani pozícióba már beleszámítanak a tavaly őszi kitűnő eredmények is: az enoshimai előolimpia megnyerése és a világkupa 2019/2020-as szezonjának ugyanitt megrendezett nyitófordulóján elért 5. hely és az idei, melbourne-i világbajnokság bronzérme is.

A világranglistát a tavalyi vébé ezüstérmeses, holland Nicholas Heiner vezeti, a második, Bereczével azonos pontszámmal a 2017-ben Balatonföldvári rendezett Gold Cup győztese, a svéd Max Salminen, aki már ugyancsak állt az első helyen. Berecz mögött az első százban nyolc olyan versenyző tartózkodik, akik már vezették a világranglistát. A magyar finnes az előző közzététel óta nagyot, 11 helyet lépett előre.

A többi magyar élversenyző a december 11-i világranglistához képest jellemzően pár helyet rontott a pozícióján, kivéve a férfi 470-es osztályban hajtó Gyapjas Balázst és Gyapjas Zsombort, akik a legújabb listán is tartják a 18. helyüket (az ő eddigi legjobbjuk 13. ). A laser radialban versenyző Érdi Mári a 6-ról a hetedikre csúszott (az eddigi legjobb helyezése 3. volt), laser standardban pedig Vadnai Jonatán a 25. (korábban 23. volt, ami egyben a legjobb pozíciója is), testvére Benjamin pedig a 33-ra lépett vissza a 27. helyről (legjobbja 17. volt). 

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo / World Sailing/Sailing Energy, Pedro Martinez / World Sailing/Sailing Energy

Támogatóink: