Berecz Zsombor 13. lett az Olimpiai Tesztversenyen!

Az olimpiai mezőnyben 56 hajóból Zsombi a 13. helyen végzett.

A 2010-es magyar Év Vitorlázója a verseny több futamán is kitűnően vitorlázott. Az olimpiai rendszer szerint lebonyolított versenyen, amelyen a hajóosztályokban nemzetenként csak egy-egy versenyző indulhat, a nehéz, tavi versenyzőknek idegen szél, hullám és áramlási viszonyok között is az olimpiai élmezőnyben vitorlázott. A tíz futamból kettőben is dobogós helyen ért célba. A rendkívül szoros versenyeken - amelyeken a hajókat nem hajóhosszok, hanem csak méterek vagy centik választották el egymástól a célba futáskor - többször vezetett és versenyzésével tiszteletet vívott ki magának a mezőnyben. Ne feledjük: ha ma lenne az Olimpia, ez az 56 laseres versenyzett volna!

Litkey Árpád szövetségi kapitány beszámolója az elmúlt két napról:
"A Laserek számára tegnap fejeződött be a verseny. 18-20 csomós, 25 csomós befújásokkal tarkított szélben vitorláztak a nyugati pályán rövid másfél méter körüli hullámokban. Zsombi a középmezőnyben vitorlázott mindkét futamban (30, 28) ezekkel az eredményekkel az előkelő 13. helyet szerezte meg a verseny végére. 
Vikinek ezen a napon is sok volt a szél és a hullámzás, így csak az első futamban tudott indulni.
Finnben az első futamot a legkisebb a kikötő csücskében lévő Nothe nevű pályán rendezték. Sima vízen 16-18 csomós szél volt, kis hullámzással. Gaszton ebben a futamban érte el eddigi legjobb eredményét 17. A második futamot bent a kikötőben rendezték, itt felerősödött e szél 22-24 alapra, 26-28 csomós befújásokkal. Ebben a futamban is a mezőny felében tudott vitorlázni, de sajnos a futam végére visszaesett egy kicsit, 23-ként fejezte be ezt a futamot. Az összetettben már elérhető közelségbe került az előtte lévő két versenyzőhöz. 
Ma az erős szél miatt halasztással kezdődött a nap minden, még versenyben lévő osztály számára. Az erős hullámzás miatt senkit sem vittek ki a kikötői pályán kívülre. Ide idő hiányában nem fért bele a Finnesek két futama, így holnapra halasztották a befejezést."

Támogatóink: