Berecz az élen Aarhusban

A jövő évi világbajnokság tesztversenyén a dániai Aarhusban Finn osztályban 4 futam után Berecz Zsombor vezeti az összetett listát. 

Ma három futamra került sor, amelyeken 14., majd 4. és újra 4. helyen ért célba a 30 hajós elit Finn mezőnyben. Az összetett eredményben már egy kiesőt is számolnak, így Zsombi 10 pontjával az élre állt. Őt a két futamon is elsőként célba ért orosz Arkagyij Krisztanov követi egy ponttal lemaradva, majd két 15 pontos olimpikon, a holland Heiner és az első futamon diadalmaskodó ausztrál Jake Lilley következik a listán.

A Laser Standard osztályban, Vadnai Benjamin nem lett jó napja, így nem tudott az első napi teljesítményéhez hasonlót sem hozni. Akkor futamgyőzelemmel kezdett, majd egy gyengébb futam után ma egy rossz és egy még rosszabb következett, így a 8. helyről lecsúszott a 25-re. Időközben kiderült, hogy a vitorláját is varrni kellett, illetve az albája törött el úgy, hogy a vízen valahogy összerakta, de állítani nem tudta futam közben. A futamokat teljesítette, de így jelentős hátránnyal vitorlázott. 

Öccse Jonatán is egy 30. hellyel kezdett a csoportjában, de utána már nagyon jól vitorlázott, hiszen a 8. helyen ért célba. Ő négy futam után 24. az összetett listán.

Fotó: Tóth Bogee

A verseny honlapja: http://www.aarhus2018.com/sailing/

Részletes eredmények: ITT

Támogatóink: