Befejeződött a 470-es Európa-bajnokság

A hétfői utolsó, valamint a medal race futammal véget ért a 470 EB Isztambulban

Az utolsó versenynapra már csupán egyetlen futam maradt az augusztus 28 – szeptember 6. között Isztambulban lebolyolított 470 Európa-bajnokságon, melyet délután a legjobb tíz női, majd férfi és vegyes párosnak lebonyolított medal race futam követett.


A legeredményesebb párosok futama igen komoly csatát sejtetett, hiszen az első hat helyezett kettőst csupán öt pont választotta el egymástól, így sejteni lehetett, hogy óriási küzdelemnek lehetünk szemtanúi. Az erős, forgolódó szél a görög Panagiotis MANTIS - Pavlos KAGIALIS kettősnek kedvezett leginkább, s hódították meg utolsó futamon megszerzett győzelmükkel az Európa-bajnoki aranyérmet az izraeli Gideon Kliger – Eran Sela páros, és az előző napon még élen álló angol Luke Patience – Stuart Bithell duó előtt, míg a címvédő horvát Fantela-Merenic kettősnek ezúttal meg kellett elégednie a hatodik helyezéssel.

 

A nők utolsó futamát a francia Emmanuelle ROL és Hélène DEFRANCE tíz pontos előnnyel kezdte meg honfitársaik, Camille LECOINTRE és Mathilde GERON előtt, míg a harmadik helyen az olasz Conti-Micol duó állomásozott. A végső futam a dán Koch – Sommer kettősnek sikerült a legjobban, s szelték át elsőként a célvonalat, míg az élen álló Rol-ék a harmadik helyet szerezték meg, s tartották meg vezető pozíciójukat. A második helyre felkapaszkodott az olasz duó, Giulia Conti és Giovanna Micol, míg a harmadik helyet a francia Ingrid PETITJEAN, és Nadege DOUROUX szerezte meg.

 


Sallai Gábor és Perjés Bálint a selejtezők során kormánytörésük miatt két futamot is kihagyni kényszerültek, valamint az első futamból a felmérők kizárták őket ki, így az ezüst csoportban folytathatták a döntő futamait, ahol az utolsó futamot a hatodik helyen fejezték ugyan be, ám az összesített listán csak a 42. helyezésig jutottak.

 


EREDMÉNYEK
470 Férfi/vegyes

 

1. GRE 1 - Panagiotis MANTIS, Pavlos KAGIALIS
2. ISR 7 - Gideon KLIGER, Eran SELA
3. GBR 844 - Luke PATIENCE, Stuart BITHELL
4. GRE 165 - Panagiotis KAMPOURIDIS, Theodoros POLYCHRONIDIS
5. FRA 44 - Pierre LEBOUCHER, Vincent GAROS
6. CRO 83 - Sime FANTELA, Igor MARENIC
7. ESP 9 - Onán BARREIROS RODRÍGUEZ, Aarón SARMIENTO PADILLA
8. FRA 7 - Nicolas CHARBONNIER, Baptiste MEYER-DIEU
9. RUS 2 - Mikhail SHEREMETYEV, Maxim SHEREMETYEV
10. NED 77 - Steven LEFEVRE, Steven KROL

 

470 Nők

1. FRA 12 - Emmanuelle ROL, Hélène DEFRANCE
2. ITA 23 - Giulia CONTI, Giovanna MICOL
3. FRA 4 - Ingrid PETITJEAN, Nadege DOUROUX
4. FRA 9 - Camille LECOINTRE, Mathilde GERON
5. DEN 143 - Henriette KOCH, Lene SOMMER
6. AUT 431 - Sylvia VOGL, Carolina FLATSCHER

 


EB  -  MVSZ  OÉB/UB

 

Támogatóink: