Befejeződött a 420 Európa-bajnokság

A Földesi Péter  és  Borsos Dániel 15. helyen végeztek a 420-as junior Európa-bajnokságon

Borsos Péter beszámolója az utolsó előtti két napról
Augusztus13. 
A pihenő nap után, ami nagyon kellemesen, bérelt biciklis Brugge-i városnézéssel telt, egy igazán kellemetlen esős nap következett,gyenge, változó 2-es széllel. Ma már a selejtezőkön kialakult eredmény szerinti csoportokban mentek a hajók, az első 34 az arany, a második 34 az ezüst, míg az utolsó 33 a bronz csoportban.  Mészáros-Kratzl lány és Bagyó-Munka párosunknak a bronz csoportban, Grams-Weidinger egységnek az ezüst csoportban sikerült javítania a helyezésén. Földesi-Borsos csapatnak a legjobbak között már nem volt könnyű dolga, de megtartották pozíciójukat. 
 
Mészáros Laura-Kratzl Anna 27. hely, bronz csoport 
Bagyó Áron-Munka Márton 6 hely, bronz csoport 
Grams Dominik-Weidinger György 10. hely ezüst csoport
Földesi Péter-Borsos Dániel 13. hely, arany csoport 
 
Augusztus 14. 
A szél továbbra is gyenge maradt, a versenyzést még tovább nehezítette az igen erős ( 50 m/perc ) áramlás szél irányból. A rendezők megpróbálták egy igen nagy pályán a mezőnyt elindítani. Az arany csoportot el is rajtoltatták, a Földesi-Borsos páros a második helyen ért fel az első bolyához, mikor időtúllépés miatt a futamot törölték.( a rajtól számított 25 percen belül nem érte el az első hajó az első bolyát ). Hosszas várakozás után mégis sikerült egy futamot lebonyolítani az addigra 4-5-ig erősödő nyugati szélben. Bagyó-Munka egység egy helyezést hátrébb csúszott a bronz csoportban, Grams-Weidinger páros folytatta az előre menetelést az ezüstben, látszik, hogy nem ott lenne a helyük. Földesi-Borsos csapat a legnehezebb arany csoportban egy helyezéssel hátrébb került.
 
Mészáros Laura-Kratzl Anna 27. hely, bronz csoport 
Bagyó Áron-Munka Márton 7. hely, bronz csoport 
Grams Dominik-Weidinger György 6. hely ezüst csoport
Földesi Péter-Borsos Dániel 14. hely, arany csoport 
 
Augusztus 15.  - Az utolsó versenynap. 
A szél nem volt kegyes a versenyzőkhöz, gyenge 2-es, erős, közel szél irányból érkező áramlással, minden irányból érkező hullámzással. Az utolsó napon akár három futam is lehetett volna, ám ismét nagyon gyenge szél fújt. Az egyetlen levitorlázott futamon is kicsin múlott, hogy a vezető hajó elérte a 25 perces limiten belül az első bóját.
Mészáros Laura-Kratzl Anna lány párosunk az utolsó futamban értek el legjobb eredményüket,
Bagyó Áron-Munka Márton csapat az utolsó napon még feljebb tudta magát küzdeni, a 4. helyre
Grams Dominik-Weidinger György egység megőrizte helyét az ezüst csoportban.
Földesi Péter-Borsos Dániel végül nagy küzdelemben a 15. helyet szerezte meg az arany csoportban, mely minden idők egyik legjobb 420-as tengeren elért nemzetközi eredménye.
Az összes résztvevő ország ( 19 ) közül a magyar páros a 10. lett
 
Mészáros Laura-Kratzl Anna 26. hely, bronz csoport 
Bagyó Áron-Munka Márton 4. hely, bronz csoport 
Grams Dominik-Weidinger György 6. hely ezüst csoport
Földesi Péter-Borsos Dániel 15. hely, arany csoport 
VÉGEREDMÉNY

Támogatóink: