Balatoni Vitorláshét összefoglaló

Az elmúlt öt napban a Balatoni Vitorláshét keretein belül került sor a laser országos bajnokságra, valamint a finn flottabajnokságra Balatonfüreden.


Balatoni Vitorláshét
2009. július 15-19. Balatonfüred
ÖSSZEFOGLALÓ
 
Szerdán és csütörtökön kellemes északi, észak-nyugati szél fújt, így az első két napon összesen öt futamot tudtak megrendezni. Pénteken a gyenge szél miatt nem került sor egy futamra sem, szombaton viszont a nagy erejű vihar miatt küldték vissza a rendőrök a vízre merészkedett mezőnyt.
 
Az utolsó napon aztán ismét kegyes volt az időjárás a laser és a finn osztályban versenyző 50 vitorlázóhoz, vasárnap ugyanis még további három futamot tudtak megrendezni. A laserben a papírforma érvényesült, Berecz Zsombor (YCBP) egy futam kivételével mindegyiket megnyerte, így 7 ponttal toronymagasan végzett az élen. Összetettben a második lett Kaiser Kristóf (BYC), a harmadik pedig Tomai Balázs (BYC). A juniorok és a felnőttek külön is értékelésre kerültek, ebben a versenyben junioroknál Kaiser Kristóf bizonyult a legjobbnak. A fiatalabb generáció egyébként remekelt, hiszen az első tízben hat junior versenyző is található.
 
A finn hajóosztályban Pál Gaszton (BYC) az utolsó két futamot is megnyerte, ezzel az élre ugrott. Második lett a dél-afrikai Ian Ainslie (Kereked), aki már három olimpián is részt vett (1992, 1996, 2000), valamint az Amerika Kupája versenysorozaton a dél-afrikai Shosholoza stratégája is volt. A csütörtökön még első helyen álló Haidekker Péter (AYC) végzett a harmadik helyen a Balatoni Vitorláshét finn hajóosztályában.

Eredmények

Támogatóink: