Ázsia Bajnokság végeredmény

Benji az 5., Jonatán a 30. helyen fejezte be a versenyt Malaysiaban.

Ázsia Bajnokság
2009. december 12-20., Malaysia

 

Vadnai Benjámin a 24 , Jonatán a 19. helyen fejezte be az Ázsia Bajnokságot Malaysiaban.

A pihenőnap után folytatódott a küzdelem. Pénteken két futamra került sor, Benji jó rajt után vezető pozícióban az ellenfeleit fogta, de a befutónál megbillent a pálya, és a 8. helyen ért célba. A következő futamban megint a saját oldalát vezette, de a befutónál 30 fokot fordult a szél, és csak a 17. helyet tudta megcsípni. Jonatán rossz oldalválasztása a középmezőnyhöz volt elég. Szerencsére a muszlim vitorlázók miatt vallási okokból szünetet tartottak parti halasztással, így a fiúk nyugodtan, a délelőtti eseményeken túllépve szálltak ismét vízre. Végre megjött a szél, de egy kiadós trópusi eső után legyengült. A 8.futamban Benji 8. ,Jonatán 4. lett, így jó kedvvel várták a szombati folytatást.

 

Az utolsó versenynapon 8 csomós szélben 4 futamot rendeztek meg, de a szél kiszámíthatatlanul változott, 20-30 fokokat forgott. Benji jó rajtok után többször is vezette a mezőnyt, a10. futam után még a 3. helyen állt, de végül lecsúszott a dobogóról és az 5. helyen fejezte be a versenyt. Nagyot küzdött a gyenge szélben az ázsiai versenyzők sebességével. Vitorláját nagyobbra kell cserélni, és lassan a hajót is kinövi. Jonatán végül a 30., korosztályában pedig a 6. helyen végzett.

A záróünnepségen hatalmas fogadást tartottak, a miniszter személyesen adta át a díjakat, kiemelve, hogy a vitorlázás mennyire fontos országuknak, és reméli, hogy az újonnan felépített központjuk még számos rangos versenynek ad majd otthont.

 

Támogatóink: