Az Artemis nyerte az Ügyvéd Kupát

és dr. Száva Tamás lett a legjobb ügyvéd kormányos!
 
A Litkey Farkas kormányozta D35-ös katamarán az Artemis nyerte a XII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj elnevezésű regattát dr. Bertha Péter ügyvédi irodájának színeiben versenyezve.
 
Csodálatos környezetben, a Club Hotel Füred kikötőjében került megrendezésre a XII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj, az ügyvédi hivatást gyakorlók balatoni vitorlás regattája. A verseny több mint 200 résztvevője egy csodálatos és sportos hétvégét tudhat maga mögött az OTP és a Volvo jóvoltából. Június utolsó hétvégéjén, szombaton 11 órakor úgynevezett reklám időben rajtolt a verseny túrafutama a Balatonfüred előtti vízterületen, hogy az Alsóörs – Tihany – Balatonfüred között kitűzött háromszög pályát teljesítse. Már a rajtnál látható volt, hogy idén a katamaránok küzdelme dominál, Litkey csodálatos ütemérzékkel, másodperc pontossággal ért a rajtvonalra, némi előnyt szerezve a rivális Extreme 40-es katamarán, a dr. Kaiser Kristóf által vezényelt KCG Partners hajója előtt. A Kékszalagon is favoritnak számító katamaránok óriási tempót diktáltak és előbb értek Alsóörsre, mint a teljes gázon közlekedő kísérőmotorosaik.
 
Ahogy Kaiser doktor üldözőbe vette a Kékszalagok pápájának számító Litkey Farkast, úgy a többi ügyvéd kormányos is megtalálta a maga ellenfeleit a mezőnyben. Az ügyvéd kormányosok versenye minden évben presztízs küzdelemnek számít és ez idén sem volt másként, sőt a díjazás sem változott, a Pethes Óra jóvoltából az idei karóra díj sem maradt el.
 
A dr. Zimnic János ügyvéd által alapított díj legeredményesebb versenyzője 2017-ben a Madar és Társa Ügyvédi Iroda hajóját kormányzó dr. Száva Tamás lett, megelőzve a díjat korábban többször elhódító dr. Prédl Tamást. A bronzérmes ügyvéd kormányos, a dr. Balla Szilárd Ügyvédi Iroda hajóját irányító dr. Vígh András lett. A hölgyek közül a legeredményesebb ügyvéd kormányos a Várady és Váradi Ügyvédi Iroda hajóját kormányzó dr. Várady Szilvia lett.
 
Az egytestű hajók versenyét a Gardazzurrával rajthoz álló Lichy Ügyvédi Iroda csapata nyerte a Kállay Ügyvédi Iroda és a Prédl Sailing Team előtt. A yardstick osztályokban, a Szűcs és Társa Ügyvédi Iroda, a Madar és Társa Ügyvédi Iroda valamint a Halmos és Szigetvári Ügyvédi Iroda nyert.
 
A vasárnapi pályaversenyen dr. Gulyás Kovács Gergely kormányzásával nyert a D38 Racing, míg az előnyszámrendszer további csoportjaiban, a Szűcs és Társa Ügyvédi Iroda és a Madar és Társa Ügyvédi Iroda lett aranyérmes.
 
Az eredményhirdetés alkalmával dr. Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és egyben a verseny fővédnöke hangsúlyozta, hogy milyen fontos a kar számára, hogy a kollégák, a tárgyalótermeken kívül is kapcsolatot tartsanak egymással, melynek az egyik tradicionális példája a tizenkét éves ügyvéd regatta. Az OTP Bank képviseletében dr. Szakács Dóra köszöntötte a résztvevőket és egyben több OTP meglepetés díjat is kiosztott a győztesek között. A Volvot idén is Elek Nikoletta képviselte a versenyen, aki a katamaránok legénységeit díjazta Volvo ajándékokkal. Az eredményhirdetés alkalmával gazdára találtak a Pethes Óra, a Zephyr, az Areus, és a Compass ajándékai is.
 
Eredmények: http://www.ugyvedkupa.hu/eredmenyek/
 
Képek: http://www.compassmagazin.hu/galeria/

Fotó: Kálmándy Ferenc


Csatolt képek:

Támogatóink: