Az 5. helyen Berecz Zsombor Athénban - egyelőre

Szerdán két gyengébb szeles futamot rendeztek az EB-n.

Öt futam után az 5. helyen tartózkodik a finn dinghy Európa-bajnokságon Athénben a hajóosztály magyar világbajnoka, Berecz Zsombor. Szerdán két gyengébb szeles futamot - pumpálni egyiken sem lehetett - rendeztek az EB-n, Berecz az elsőben a 22., a másodikban a 17. helyen ért célba.

A versenyben továbbra is az olimpiai bajnok brit Giles Scott vezet, bár a szerdai gyengébb szélben ő is futott egy 23. helyet. Ezen a versenynapon jellemzően minden menőnek becsúszott egy kieső eredmény, kivéve az argentin Facundo Olezzát, aki 2. és 4. helyeivel a negyedik helyre lépett előre. A francia Európa-bajnok Jonatha Lobert például egy futamgyőzelem mellé egy BFD-t is "behúzott". Az első tízben Olezza mellett a görög Mitakis jött ki a legjobban egy futamgyőzelemmel és egy 10. hellyel.

A versenyben Scott 8 pontot gyűjtött eddig, mögötte négy ponttal elmaradva a palmai győző, új-zélandi Maloney a második, majd négy versenyző következik 11 ponton belül, a verseny tehát nagyon szoros. A török Kaynar (23), Olezza (27), Berecz (32) és Lobert (34) a sorrend mögötte.

A junior Németh Domonkos szerdán 53. és 70. helyeket futott, így az összetettben az 58., a juniorok között pedig továbbra is a 13. helyet foglalja el. A legjobb pozícióban lévő junior versenyző a spanyol Joan Cardona, aki az összetett mezőnyben a 15.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

További cikünk a finn EB-ről:

BERECZ ZSOMBOR A 3. HELYEN ÁLL AZ EB-N

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: