Általános infók, például a biztosításról

Az MVSz versenyrendszerében szereplő versenyeken a vitorlás sportágban leigazolt belföldi, valamint olyan külföldi versenyzők indulhatnak, akik tagjai valamely World Sailinghez tartozó, nemzeti vitorlás sporthatóság által elismert egyesületnek vagy szervezetnek. Magyar állampolgárságú versenyzők csak az adott évi versenyengedélyt igazoló okmánnyal és érvényes sportorvosi engedéllyel nevezhetnek versenyre. Versenyengedélyt a versenyzők az egyesületükön keresztül a VIHAR használatával igényelhetnek.

Új versenyzőknek

Amennyiben a sportoló még egyik sportklubnál sem rendelkezik hivatalos tagsággal, az alábbi linken böngészhet klubjaink közül: http://hunsail.hu/tagszervezetek

Éves versenyzői licenc (versenyengedély) csak a klubtagság és a versenyengedély díjának befizetését követően igényelhető a klubnál a versenyengedélykérő űrlap kitöltésével és aláírásával.

A versenyengedély kérelem feltöltését a VIHAR rendszerbe a klub adminisztrátora végzi. A versenyengedélyt nyomtatott betűkkel, olvashatóan kell kitölteni, ügyelve a pontos adatokra, különösen az e-mail címre.

2018-ban érvényes versenyengedély és egyéb MVSz díjakról az alább tájékozódhat.

Egyesületváltás

Bár a versenyzők több klubban is rendelkezhetnek tagsággal, az MVSz nyilvántartásában mindig csak egy tagszervezet színeiben szerepelhetnek. Amennyiben szeretné, ha az adott évtől más tagszervezetben igényelni a versenyengedélyét, úgy az alábbi űrlapot szükséges az elengedő egyesület ellenjegyzésével az új egyesületnek megküldeni, aki így az online rendszerben a versenyengedély kikérésekor kéri a sportoló átigazolását az új klubba.

Rendszerbe való belépés

Az MVSz titkársága az engedély jóváhagyását követően belépést biztosít a Vihar rendszerbe (https://vihar.hunsail.hu). E-mailben megtalálja a felhasználónevét (pl.: 21/2014) és az ideiglenes jelszót, melyet kérünk első belépéskor legyen kedves megváltoztatni.

Versenyzői profilba belépve frissíthetők a személyes adatok és elérhetőségek, valamint a sportorvosi engedély és a hajóvezetői engedély.

Amennyiben elfelejtette a jelszavát belépéskor adja meg a felhasználó nevét, majd a jelszó cella alatt lévő „Elfelejtette a jelszavát?” linkre kattintva a rendszer automatikusan jelszómódosító e-mailt küld a versenyzőnek a belépéshez szükséges linkkel. A linkre kattintva a versenyző minimum hat karakterből álló jelszót adjon meg!

Engedélyek feltöltése

Sportorvosi hosszabbítása

 

Csak sportorvos által kiállított vagy a 215/2004 (VII.13) Korm. rendelet–ben meghatározott előírásoknak megfelelő háziorvosok hivatottak sportorvosi igazolás kiállítására. A sportorvosi igazolás ovális pecséttel van ellátva.


A vizsgálatot követően hívja fel a doktor figyelmét, hogy az igazolást rögzítse a központi OSEI rendszerbe, a rögzítése az alábbi linken keresztül ellenőrizhető.

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/

Sportorvosi rendelőkről – tájékozódhat IDE kattintva.

 

Rendelésre online időpont foglalás lehetséges az OSEI honlapján IDE klikkelve.

 

Az igazolást fel kell tölteni a VIHAR rendszerbe

  1. Sportorvosi igazoláshoz szükséges űrlap letöltése.
  2. A sportorvosi igazolása lefotózása, vagy szkennelése (pdf, jpg, jpeg fájlkiterjesztéssel).
  3. A saját profilban, a lap alján a Sportorvosi engedély hosszabbítása gombra klikkelve megadható az érvényesség ideje
  4. Ki kell választani az érvényesség első napját, majd a kiválasztható az érvényesség időtartama: 12 vagy 6 hónap.
  5. A feltöltés ikonra klikkelés után tallózható a saját eszközön a korábban lefotózott vagy szkennelt igazoló dokumentum.
  6. Végül klikk a sportorvosi felöltése gombra

Hajóvezetői engedély hosszabbítása

  1. A hajóvezetői engedélyt lefotózása, vagy szkennelése (pdf, jpg, jpeg fájlkiterjesztéssel).
  2. A saját profilban, a lap alján a hajóvezetői engedély hosszabbítása gombra klikkelve megadható az érvényesség ideje
  3. Meg kell adni az érvényesség időtartamát.
  4. A feltöltés ikonra klikkelés után tallózható a saját eszközön a korábban lefotózott vagy szkennelt igazoló dokumentum.
  5. Végül klikk a hajóvezetői engedély felöltése gombra

Hajólevél, vagy kötelező felelősségbiztosítás hosszabbítása

Saját tulajdonú hajó esetén kérjük írja meg saját felhasználónevét, a hajó nevét, típusát, vitorlaszámát, hajólevélszámát az mvsztb@hunsail.hu e-mail címre. A Technikai bizottság a versenyzőhöz rendeli a hajót, így a saját profilba belépve a bal oldali menüsorban a „Hajóim’ menüpont alatt a továbbiakban elérhető válik a hajó adatlapja is.

A Hajó adatlapján bal oldalt lehetőség nyílik a hajólevél feltöltésére pdf vagy jpg formátumban, a hajólevél számának és az érvényesség időtartamának megadásával.

A biztosítás egyelőre marad a korábbi esetenként legalább 5 millió forint összegig terjedő felelősségbiztosítás. A következő évben a biztosításokkal kapcsolatos elvárások változnak, erről hamarosan értesítjük a tagságot és egyúttal bemutatunk majd néhány lehetőséget/ajánlatot is.

A továbbiakban a biztosításokat nem ellenőrizzük azok meglétéről és érvényességi időtartamáról írásban kell nyilatkozni, az ITT elérhető űrlap kitöltésével. A nyilatkozatot az  hajó adatlap jobb oldalán tudja feltölteni. 

Amennyiben még nem rendelkezik biztosítással, az MVSz biztosítási partnere a Generali, hívja képviselőjüket, Nemecz László: +36 70 321 7346.

Hirdetésviselési engedély

Amennyiben az World Sailing Advertising Code 20.3.2. pontjában rögzített felelős személy hirdetést kíván elhelyezni a hajón, úgy az adott hajó vonatkozásában hirdetésviselési engedélyt köteles kérni az MVSz titkárságánál. Amennyiben egy hajó hirdetést visel, úgy érvényes hirdetésviselési engedélyét köteles az MVSz mindenkori éves versenynaptárában szereplő minden faktorszámmal jelölt versenyen a nevezéskor bemutatni.

Az MVSz elnöksége a hirdetésviselési díj fizetésétől eltekint.

Hirdetésviselési engedély kérhető a Nemzetközi Vitorlás Szövetség Rendelkezései hirdetési előírásainak megfelelően az alábbi űrlap kitöltésével és megküldésével a hunsail@hunsail.hu e-mail címre.

Yardstick szám, ORC felmérések

 Aktuális yardstick számát megtalálj a VIHAR rendszerben a hajó adatlapján vagy az aktuális yardstick listában.

Amenniyben a yardstick száma helytelennek tűnik, vagy még nem rendelkezik előnyszámmal kérem keresse az MVSz Technikai bizottságát az mvsztb@hunsail.hu e-mail címen.

 Az érvényes ORC felmérések listája megtekinthető itt

Versenyengedélykérő lap 2018

Sportorvosi igazolás nyomtatvány

Átigazolási űrlap

Hirdetésviselési engedély

Pártoló tag jelentkezési lap

2018. évi MVSz tagdíjak

Versenyengedély

 

Felnőtt sportolóknak

(1999-ben és előtte született versenyzők)

12 500 Ft / fő / év

Ifjúsági sportolóknak

(2000-2005 között született versenyzők)

4 000 Ft / fő / év

Leigazolási díj – életkortól függetlenül

5 000 Ft

Átigazolási díj – életkortól függetlenül

1 500 Ft

A 2006-ban és azután született versenyző versenyengedélyt nem fizet.

 

 

Egyesületi tagdíjak

 

Sportegyesületi alaptagdíj – 20 főig

120 000 Ft / év

Sportegyesületi póttagdíj 21-40 között

70 000 Ft / év

Sportegyesületi póttagdíj 40 fő felett

130 000 Ft / év

 

 

Pártoló tagsági díjak

 

Felnőtt, ill. szervezet esetén: minimum (1999-ben, és előtte születettek)

7 000 Ft / év

Gyermek minimum

(2000-ben és utána születettek)

4 000 Ft / év

 

Támogatóink: