Agárdon is lezárult a versenyszezon

Napsütéses szezonzárás a Velencei-tavon.

Egy hete a Balatonon, ezúttal a Velencei-tavon került sor az évad utolsó regattájára. Az előző hétvégéhez hasonlóan az égiek ismételten a lelkes vitorlázók mellé szegődtek, így csodás napsütéses időben, kitűnő szélben búcsúztathatták a szezont a versenyre érkező finn dingi, sikló, laser radiál és 4.7-es versenyzők, akikhez vasárnap a legifjabbak, az optimistesek is csatlakoztak.

 

Szombaton DK-i szélben négy kitűnő futamot sikerült lebonyolítani „up and down”, azaz kreuz-hátszeles pályán, melynek teljesítését nehezítette annak közepén elhelyezkedő nádas, mivel ezúttal nem a szokásos agárdi nagy tisztáson lett kijelölve a versenyterület. A legtöbb versenyző, szám szerint 23 a finneseknél állt rajthoz, de szép számmal jelentek meg a laser 4.7 képviselői is. Vasárnap további két futam lebonyolítására került sor keleti szélben, mely során már az optimistesek és pillések is kipróbálták magukat, míg sokan a laseresek közül felpakoltak, s útnak indultak, hogy az őszi szünet adta lehetőséget kihasználják egy külföldi edzőtáborozásra. Végül hat remek futam alapján hirdettek eredményt, s zárták le az évet egy igazán élménydús, kiváló versennyel a Velencei-tó szerelmesei.

 

Finn dingiben Schőmer Dávid bizonyult legeredményesebbnek, aki az első napon három futamgyőzelmet is bezsebelt, így vasárnap hiába igyekezett őt utolérni Bartos Zoltán és Sipos Péter, meg kellett elégedniük az ezüst - és bronzéremmel, melyet pontazonossággal szereztek meg. Laser 4.7-ben a győzelmet Virág Flóra/Benedek Anna szerezte meg Kiss Betti és Dénes Bence előtt, míg siklóban Sulyok Miklós, radiálban Sipos Bálint, pillében Kiss Márton, optimistben pedig Nyári Dániel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

Eredmények

 


Eszes Bernadett
MVSZ – OÉB/UB

 

 

 

 

 

Támogatóink: