A Magyar Bajnokság II. fordulója is sikeresen lezárult

Balatonfüreden az Összevont cirkálónak, Európa 30-as és Folkboat hajóosztálynak volt Magyar Bajnoksága a héten, míg a Dragon és Bavaria 32-es osztály kapcsolódva a versenyhez szombaton és vasárnap ranglistaversenyt futott.

Nehezen indult a verseny, mivel a szél nem érte el a minimális értéket, az utolsó, vasárnapi napot csak egy teljesített futammal kezdték a versenyzők. Sipos Péter főrendező az időjárási előrejelzés alapján, még pénteken kitolta az utolsó futam rajtidőpontjának lehetőségét 16 órára, ami végül nagyban hozzájárult a verseny sikeréhez. Az esemény folyamán végig remekül helyt álltak a versenyzők és a versenyrendezők is, nagy türelemmel és kitartással várták az utolsó napi futamokat, bízva a sikerben.

Vasárnapra végül 210-240 fokról, és 4-12 csomó közötti sebességgel fújt a szél, amiben már négy jó futamot tudtak rendezni mind a három pályán. Így összeségében már egy kiesővel, tényleg korrekt eredmények születtek.

Összevont cirkáló osztályban a bajnokságot Czittel Lajos és legénysége anyerte Siroccoval, második helyen a Nemere II végzett, amit most Czégai Péter kormányozott, harmadik Hónig Péter irányításával a Talizmán lett.

Európa 30-as osztályban első a Zarándok lett Kajner Gyula kormányzásával, második a Fikális Sárközy András kormányzásával, míg harmadik pontazonossággal a Bodnár Balázs kormányozta Buddhajó.

Folkboat osztályban a bajnokságot Natalie hajójával Kovács János Balázs és csapata nyerte, második helyen a Mormota végzett Szamody Zsolt Olaf kormányzásával és a harmadik a Fekete János kormányozta a Grünhilda lett.

A bajnokság és a ranglistaverseny részletes részletes eredményei: http://www.hunsail.hu/eredmenyek-nagyhajos-bajnoksag-ii

Vagy letölthetők a mellékletből.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: