470 VB - vége

Az ausztrál Mathew Belcher- Malcolm Page és a holland Lisa Westerhof - Lobke Berkhout párosok győzelmével zárult a július 9-18. között Hágában zajló 470-es világbajnokság.

A kemény, embert próbáló erős szeles futamokat követően az utolsó napon 8-10 csomós szélben zajlottak az egyes csoportok   egy záró , valamint a legeredményesebb tíz női és férfi páros  medal race futamai. A férfiak versenyének élen álló ausztrál duónak Mathew Belchernek és Malcolm Page-nek már rajthoz sem kellett volna állnia a mindent eldöntő futamon, hogy bezsebeljék a világbajnoki címet, ám ott is derekasan helyt álltak, s a második helyen zárták a futamot a francia Charbonnier- Meyer Dieu páros mögött, míg harmadik helyen a portugál Marinho-Nunes kettős ért célba. Az összetett győzelem így torony magasan az ausztráloké lett, míg az ezüstöt a franciák szerezték meg, a bronz pedig a címvédő horvát Sime Fantela-Igor Marenic kettősé lett. A nők versenyében megvédte világbajnoki címét a holland Lisa Westerhof - Lobke Berkhout páros az új-zélandi Aleh Jo - Olivia Powrie, valamint az olasz Giulia Conti - Giovanna Micol páros előtt.
Mieink közül ezúttal senkinek sem sikerült a legeredményesebb 40 párost felsorakoztató arany csoportba kerülnie, Sallai Gabóék az ezüst csoportba jutottak a selejtezőket követően, ahol a 27. helyen fejezték be a 12 futamos regattát, míg Szigethi Botondék a bronz csoportban végeztek a 15. helyen.

Támogatóink: