470 VB – Hága

Kezdetét vette a 470 hajóosztály ez évi felnőtt világbajnoksága Hollandiában, melyre 39 nemzet 119 férfi és 62 női egysége adta le előzetes nevezését, ám a versenyzők futam nélkül maradtak az első napon.

A résztvevők között számos olimpiai és világbajnok nevét fellelhetjük, s a mezőnyök magas létszáma is jól demonstrálja a hajóosztály töretlen népszerűségét. Rajthoz áll az ausztrál Malcolm Page - a pekingi  olimpia aranyérmese - aki új kormányosával Matt Belcherrel, az előző évi dániai világbajnokságon az ötödik helyet szerezte meg, s jelenleg a második helyen állomásoznak a világranglistán, s legutóbb a Kieler Wochen uralták a 470 férfi mezőnyét. Esélyesként áll rajthoz a francia Charbonnier-Meyer Dieu kettős is, akik a hyeres-i világkupán győzedelmeskedtek, de rajthoz áll a horvát címvédő Fantela-Marenic páros épp úgy, mint a világranglista éllovasai Anton Dahlberg és Sebastian Östling is. Hazánkat két egység képviseli, mindketten a Team Proximo csapat tagjai. Sallai Gábor Perjés Bálinttal, míg Szigethi Botond ezúttal Bárdos Misóval készült rajthoz állni, ám az időjárás ezúttal közbe szólt.


Az első versenynap két órás halasztással vette kezdetét, mivel a meteorológia igen rossz idő közeledtét jelezte. Hosszas várakozást, sok esőt követően késő délután tisztulni kezdett az ég, így három óra körül a mezőny vízre szállt, hogy megpróbálkozzon egy órával később elrajtolni. Az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, a szél teljesen leállt, az eső újra esni kezdett, így végül a rendezőség úgy határozott, hogy partra küldi a résztvevőket, s az első futamot holnapra halasztotta.

Támogatóink: