470 Vb – 2. nap

Egy hosszú nap legendája. Újabb halasztással indult a 470 hajóosztály világbajnokságának második napja Hágában.

Az első napi sikertelenséget követően mindenki bizakodóan szállt vízre reggel, ám mire a versenyzők elérték volna a kijelölt pályát, a szél annyira legyengült, hogy a rendezőség a partra küldte a mezőnyt, ahol az idő délután három óráig várakozással telt. Végre elindult a légmozgás, s 8-10 csomós szélben ismét útnak indulhatott a mezőny, akik számára három futamot bonyolítottak le, bepótolva az előző napi elmaradást, így a versenyzők csak naplemente után értek partot egy hosszú, fárasztó napot követően. 
A férfiak mezőnyében két egység is két futamgyőzelemmel nyitott saját csoportjában. Az angol Asher-Willis duó és az ausztrál Belcher-Page kettős is két első hellyel nyitott, majd Asherék hibáztak, míg Belcherék újra nem találtak legyőzőre, így jelenleg magabiztosan állnak az élen. Hasonlóan jól kezdett az izraeli Kliger-Sale kettős is, de a harmadik futamot ők is elhibázták, míg a két francia Charbonnier-Meyer Dieu és Leboucher-Garos páros mindhárom futamon az élmezőnyben vitorlázott, így jelenleg a második és negyedik helyet foglalják el az összesítésben, maguk közé ékelve az angol Asheréket.
Sallai Gabó és Perjés Bálint is jól kezdett, az első futamon a 12. helyen értek célba csoportjukban, majd két gyengébb futamot követően jelenleg a 71. helyen állomásoznak. Juniorjaink, Szigethi Botond és Bárdos Mihály 34., 21., és 28.  helyezésükkel a 95. helyen állnak a 119 egységet számláló férfi mezőnyben, míg a nők versenyét az amerikai Maxwell Erin-Kinsolving Farrar Isabelle vezeti két futamgyőzelemmel az új-zélandi Aleh-Powrie és a holland Fokkema-Jongens duó előtt.
A mai napra 11 órás rajttal újabb három futam lebonyolítását tervezi a rendezőség.
E.B.

Támogatóink: