Élmezőnyben zárták a horvát bajnokságot a Vadnai testvérek

Vadnai Benjamin a negyedik, Vadnai Jonatán pedig az ötödik helyen zárta a Splitben rendezett horvát Laser bajnokságot.

A Laserrel versenyző Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán a ciprusi edzőtábor után a horvátországi Splitben folytatta a felkészülést és itt elindultak a horvát bajnokságon is. Vadnai Benjamin a Hunsail.hu-nak elmondta: “Szerencsénk volt, mert többnyire erős szélben tudtuk készülni, aminek nagyon örültünk, így sokat fejlődött a lógáshoz szükséges kondink. Spliti tartózkodásunk ideje alatt rendezték a horvát bajnokságot, amin viszonylag jó mezőny gyűlt össze - 8 országból összesen 22 induló.”

Jonatánnak és Benjaminnak sok olyan megmozdulása volt a versenyen, amiket a edzőjük megdicsért. “Erre azért is büszkék vagyunk, mert ilyet nem sűrűn hallunk tőle, mivel elég maximalista” - tette hozzá Benjamin.

Azt is elmondta, hogy nagyon fegyelmezett vitorlázásra volt szükség, főleg az utolsó napon, mert az áramlás kétszer erősebb volt a jobb oldalon, mint a balon, így a rajt pillanatában a futam nagy része el is dőlt. Beszámolójukból kiderült, hogy ezekben a futamokban a rajtvonal szél alatti végén kellett rajtolni, majd “csak” a sebesség maximalizálására kellett figyelni. “A Miamiban rendezett világkupa verseny után azt mondtam, hogy a rajtokat szeretném a következő edzéseken javítani, ez látszólag sikerült is, mivel az utolsó napon mind a három rajtom tiszta volt. “Így végül a 4. és 5. helyen zártuk a horvát bajnokságot” - zárta beszámolóját Benjamin. A spliti edzőtábor és verseny után hazajöttek, most pár zárthelyi dolgozat vár rájuk, majd mennek Palma de Mallorcára, ahol április 2. és 7. között, az első nagy európai versenyt, a Trofeo Princessa Sofiát rendezik.

A horvát bajnokságról szóló részletes eredménylista itt található.

Kép forrása: Vadnai Benjamin / Vadnai Jonatán



Támogatóink: